Egiptul a prezentat noi descoperiri la situl Saqqara: sarcofage, măști funerare și ruinele unui templu

  • 18 Ianuarie 2021 13:31
Egiptul a prezentat noi descoperiri la situl Saqqara: sarcofage, măști funerare și ruinele unui templu

Anul 2020 a fost excepțional pentru arhelogii egipteni, iar 2021 vine cu noi anunțuri despre care aceștia spun că vor ”rescrie istoria”. O parte dintre sarcofagele din lemn găsite anul trecut au fost deschise și examinate, iar egiptenii au anunțat noi descoperiri în situl Saqqara, la 30 km de Cairo, transmite hotnews.ro.

Egiptenii au anunțat că au descoperit alte sarcofage de peste 3.000 de ani vechime, din perioada Regatului Nou (secolele 16- 11 î Hr). Anunțul a fost făcut de celebrul arheolog Zahi Hawass, potrivit sursei citate

Experții au anunțat descoperirea ruinelor templului funerar al reginei Nearit, soția faraonului Teti din a șasea dinastie a Regatului Vechi. Lângă templu au fost găsite trei magazii din cărămizi nearse unde erau ținute cereale, unelte și ofrande.
 
Autoritățile anunțaseră în octombrie descoperirea a 59 de sarcofage, iar în noiembrie anul trecut au anunțat că au găsit alte 100 de sarcofage pictate de pe vremea celei de-a 26-a dinastii, din secolul V î Hr. Multe sunt în stare perfectă de conservare.
Per total au fost descoperite 52 de ”puțuri funerare” de 10-12 adâncime în care au fost puse sarcofagele din lemn

Saqqara este la 30 de km sud de Cairo, locul fiind necropolă a vechii capitale Memphis și locul celebru pentru Piramida în Trepte a faraonului Djoser.
 

 
Turismul din Egipt a avut mult de suferit din cauza instabilității politice din ultimii ani, iar pandemia i-a mai dat o lovitură. Țara speră însă să aducă mai mulți turiști după deschiderea în 2021 a Grand Egyptian Museum, pe platoul de la Giza.






 
 

 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău