Egipt | Bilanțul a urcat la 49 de morți în urma ciocnirii frontale a două trenuri

  • 12 August 2017 14:10
Egipt | Bilanțul a urcat la 49 de morți în urma ciocnirii frontale a două trenuri

Autoritățile egiptene au revizuit bilanțul la 49 de morți, după ce două trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal în urmă cu o zi în localitatea Alexandria, situată pe malul Mării Mediterane, scrie news.ro.

De asemenea, peste 120 de persoane au fost rănite în urma accidentului feroviar, potrivit datelor transmise de ministerul Sănătății.

Anterior, autoritățile egiptene au anunțat că 36 de persoane și-au pierdut viața în tragedia din Alexandria.

Tragedia feroviară a avut loc vineri în jurul orei locale 14.15 (15.15 ora României) în apropierea gării din suburbia Khorshid, situată pe drumul dinspre Alexandria și Cairo.

Ciocnirea celor două trenuri de pasageri a dus la deraierea locomotivei unui tren și a două vagoane în apropiere de Alexandria.

O sursă din rândurile forțelor de securitate a precizat că tragedia feroviară a avut loc din cauza unei erori la schimbarea căii ferate, care a permis ca cele două trenuri să circule pe aceeași line și în direcții opuse.

De asemenea, procurorii egipteni au lansat o anchetă urgentă în urma ciocnirii frontale a celor două trenuri de pasageri care circulau dinspre Cairo și spre Port Said.

Ministrul Transporturilor a suspendat mai mulți oficiali feroviari în urma tragediei, care a avut loc cu o lună înainte de sărbătoarea musulmană Eid al-Adha.

”Trenul în care călătoream mergea foarte repede. Am ajuns pe podea. Atunci când am ieșit, am descoperit patru vagoane distruse și foarte mulți oameni întinși pe pământ”, a declarat pasagerul Moumen Youssef.

În 2012, 50 de persoane, în principal copii, au murit după ce un tren a intrat într-un autobuz școlar din Cairo.

Cea mai mare tragedie feroviară din istoria recentă a avut loc în 2002, atunci când 360 de persoane și-au pierdut viața după ce un tren a fost cuprins de flăcări în sudul Egiptului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău