Egipt - Au fost descoperite 83 de morminte faraonice

  • 12 Februarie 2020 19:30
Egipt - Au fost descoperite 83 de morminte faraonice

O misiune arheologică egipteană a descoperit 83 de morminte faraonice în delta din guvernoratul Dakahlia, a anunțat Ministerul pentru Antichități din Egipt, citat de Xinhua.

''Mormintele descoperite în zona Om al-Khilgan din Dakahlia datează din 4.000 î.Hr., (perioadă) cunoscută drept civilizația Egiptului de Jos'', a declarat Mostafa Waziri, secretar general al Consiliului Suprem pentru Antichități din Egipt. El a adăugat că mormintele care au formă ovală conțineau mobilier funerar și sarcofage din lut.

Waziri a subliniat că această descoperirea este ''semnificativă din punct de vedere istoric deoarece indică faptul că această regiune a fost foarte populară, iar situl include totodată sarcofage rare din lut''.

Se estimează că și alte morminte vor fi descoperite în aceeași zonă, a precizat Waziri.

Printre obiectele funerare găsite se numără vase mici din lut de diferite forme și câteva scoici, a spus Ayman Ashmawy, director în cadrul Ministerului pentru Antichități.

În morminte au fost descoperite de asemenea unelte pentru machiaj, în special vase pentru culoarea folosită la conturarea ochilor, dar și bijuterii, a adăugat Ashmawy.

Egiptul a fost martor la numeroase descoperiri arheologice importante în 2019, realizate în diferite regiuni ale țării, precum morminte faraonice, statui, sarcofage și mumii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău