Egipt: Muhammad Mursi, acuzat de complot și uciderea unor militari

  • 26 Iulie 2013 14:10
Egipt: Muhammad Mursi, acuzat de complot și uciderea unor militari

Fostul președinte egiptean, Muhammad Mursi, este acuzat de complot și uciderea unor militari, a anunțat, vineri, 26 iulie, agenția oficialã de știri de la Cairo.

Frații Musulmani au catalogat drept ridicole acuzațiile la adresa fostului președinte egiptean. Acesta a fost reținut de armatã încã de la înlãturarea sa, pe 3 iulie, însã doar astãzi presa oficialã a anunțat cã s-a luat decizia arestãrii sale pentru o perioadã de 15 zile și acuzațiile de ucidere a unor militari și participare la un complot împreunã cu organizația palestinianã Hamas.

Informația a fost publicatã cu câteva ore înainte de manifestațiile anunțate de adversarii și simpatizanții lui Mursi, manifestații la care ar putea participa milioane de egipteni. Cele douã tabere se mobilizeazã în contextul în care, pe de-o parte, comandantul armatei, generalul Abdel Fattah al-Sisi, le-a cerut egiptenilor sã iasã în stradã pentru a le da militarilor "un mandat" ca sã punã capãt violențelor care afecteazã țara de la îndepãrtarea lui Mursi, iar pe de altã parte Frații Musulmani, organizație islamistã din care face parte și Mursi, au anunțat cã intenționeazã sã își continue protestele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău