Egipt: Liderul Fraților Musulmani, condamnat pentru a șasea oară la închisoare pe viață

  • 30 Mai 2016 15:55
Egipt: Liderul Fraților Musulmani, condamnat pentru a șasea oară la închisoare pe viață

Liderul Fraților Musulmani din Egipt, Mohamed Badie, a fost condamnat luni, pentru a șasea oară, la închisoare pe viață, după ce în 2015 primise trei sentințe capitale, informează AFP.

Luni, un tribunal din Cairo i-a găsit pe Mohamed Badie și 35 de coinculpați vinovați de incitare la violențele soldate cu trei morți la Ismailia, în nordul țării, la scurt timp după destituirea fostului președinte islamist Mohamed Morsi.

Liderul Fraților Musulmani a primit deja trei sentințe de condamnare la moarte, în primă instanță, în 2015, tot pentru incitare la violențe, și cinci la închisoare pe viață, o pedeapsă care în Egipt echivalează cu maximum 25 de ani de detenție.

Începând din iulie 2013, când armata, condusă atunci de actualul președinte Abdel Fattah al-Sissi, l-a înlăturat pe Mohammed Morsi, sute de membri și susținători ai Fraților Musulmani au fost condamnați la moarte în cadrul unor procese în masă denunțate de ONU.

Mohammed Morsi a fost condamnat la moarte pentru aceleași capete de acuzare în aprilie 2015, dar și la detenție pe viață și 20 de ani de închisoare în alte două procese. El riscă pedeapsa capitală într-un al patrulea proces.

Condamnații au înaintat recurs la toate sentințele în primă instanță, iar pentru Mohamed Badie a fost ordonat un nou proces de către Curtea de Casație, care i-a anulat una din condamnările la moarte.

Frații Musulmani, care au câștigat toate alegerile după înlăturarea fostului președinte Hosni Mubarak în 2011 în urma unei revolte populare, au fost scoși în afara legii ca 'organizație teroristă' de noua putere în 2013.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău