Egipt: Arestarea unui înalt responsabil al Frăției Musulmane

  • 23 Octombrie 2015 09:27

Forțele de securitate egiptene l-au arestat pe Hassan Malik, un lider al Frăției Musulmane scoasă în afara legii, în cadrul unei represiuni susținute contra islamiștilor, informează Reuters, citând responsabili din cadrul securității.

'El a fost arestat la Cairo în baza acuzațiilor de finanțare a unui grup ce promovează violența', a declarat unul dintre responsabili.
   
Malik, un om de afaceri, era unul dintre puținii membri proeminenți ai Frăției Musulmane care a scăpat de cea mai dură represiune contra islamiștilor din istoria modernă a Egiptului, notează Reuters.
   
Forțele de securitate au ucis sute de islamiști și au arestat mai multe mii după ce armata l-a răsturnat de la putere în 2013 pe președintele Mohamed Morsi provenit din Frăție, în urma unor proteste de masă împotriva conducerii sale.
   
Președintele Abdel Fattah al-Sisi a catalogat Frăția drept grup terorist și afirmă că reprezintă o amenințare existențială pentru Egipt, o acuzație respinsă de Frăția Musulmană.
   
Un grup militant din Sinai care susține Statul Islamic a ucis sute de soldați și polițiști de la destituirea lui Morsi, amintește Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău