Efectivul Armatei Naționale s-a completat cu 65 de ofițeri

  • 03 Iulie 14:13
Efectivul Armatei Naționale s-a completat cu 65 de ofițeri

O nouă promoție de absolvenți ai Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” a primit sâmbătă, 2 iulie, diplomele de licență și gradul primar de „locotenent” în cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Apărării Anatolie Nosatîi și comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc.

În cadrul evenimentul desfășurat pe platoul instituției de învățământ, ministrul Anatolie Nosatîi i-a felicitat pe absolvenți, printre care 16 fete, pentru reușite și le-a urat succes în cariera militară. „Aveți un potențial mare, pe care l-ați demonstrat la antrenamente sau diverse activități în cadrul Academiei Militare. Armata Națională are nevoie de tineri competenți, curajoși și ingenioși, așa cum sunteți voi, pentru a putea duce la bun sfârșit procesul de transformare a instituției de apărare în una modernă, interoperabilă și bine echipată”, a spus ministrul.

După o scurtă vacanță, cei 65 de tineri și tinere vor reveni în unitățile militare pentru a-și exercita atribuțiile funcționale, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării. De menționat că până în prezent, peste 2 000 de ofițeri au absolvit Academia Militară „Alexandru cel Bun” la specialitățile infanterie, artilerie și comunicații și informatică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Fri
23
Sat
25
Sun
25
Mon
25
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău