Efectele cafelei | Ce se întâmplă în corpul tău într-un interval de șase ore

  • 18 Noiembrie 2016 14:04
Efectele cafelei | Ce se întâmplă în corpul tău într-un interval de șase ore

Pentru cei mai mulți oameni cafeaua este o necesitate, nelipsită din ritualul de dimineață, plăcerea vinovată fără de care nu se poate lua startul zilei.

Te-ai întrebat însă vreodată ce schimbări au loc în corp imediat după ce bei o ceașcă de cafea?

În primele 10 minute, cafeaua intră în fluxul sanguin. Presiunea din sânge începe să crească, iar același lucru se întâmplă și cu ritmul cardiac, notează One.ro, potrivit Mediafax.

După 20 de minute, te simți mai concentrat și mai alert. Îți este mult mai ușor să prinzi informații, dar și să iei decizii și să rezolvi anumite probleme. De asemenea, cafeina te ajută să te simți mai puțin obosit, conectând creierul la receptorii adenozinei.

La 30 de minute, organismul începe să producă mai multă adrenalină. Poți avea chiar o vedere mai clară, deoarece pupilele se vor dilata treptat.

După 40 de minute, nivelul de serotonină începe să crească. Acest lucru îmbunătățește funcționarea neuronilor, ceea ce duce la creșterea forței musculare.

După patru ore, cafeaua acționează asupra celulelor și ajută la eliminarea energiei. Corpul începe să ardă grăsimi, chiar și atunci când nu te miști. De asemenea, cafeina stimulează și mărește producția de acid din stomac.

După șase ore, cafeina are un efect diuretic. Pe lângă apă, corpul pierde și câteva vitamine și minerale esențiale. Acest lucru poate duce la tulburări treptate ale calciului din metabolism.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău