Efectele Brexitului | Cu cât au scăzut veniturile britanicilor

  • 23 Mai 2018 15:11
Efectele Brexitului | Cu cât au scăzut veniturile britanicilor

Brexitul a costat „aproximativ 900 de lire sterline" ( circa 1.000 de euro) fiecare gospodărie britanică, a estimat, marți, guvernatorul Băncii Angliei (BoE), Mark Carney, într-o audiere în Comisia Trezoreriei din cadrul Camerei Comunelor.

Potrivit ziare.com, întrebat despre consecințele economice ale Brexitului, conducătorul BoE a declarat că „veniturile reale ale gospodăriilor sunt cu aproximativ 900 de lire sterline mai mici decat am estimat în 2016", în ipoteza că britanicii votau în favoarea unei rămâneri a Regatului Unit în Uniunea Europeană (UE).

Comparată cu previziunile instiuției de la acea vreme, creșterea economică britanică a progresat cu un punct procentual mai puțin decât s-a prevăzut.

Însă, a adăugat Carney, acest scenariu cu privire la creșterea economică a fost revizuit în scădere în baza ipotezei unui dinamism economic „relativ slab” față de nivelurile european și mondial, iar rezultatele înregistrate au fost, până la urmă, mai bune decât se aștepta.

Luând în considerare acest context favorabil, economia britanică ar fi pierdut "până la două" puncte procentuale de creștere potențială de la Brexit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău