Educatorii și profesorii din Chișinău vor munci de la domiciliu

  • 15 Martie 2020 15:08
Educatorii și profesorii din Chișinău vor munci de la domiciliu

Toți angajații instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău, de mâine, 16 martie, vor munci de la domiciliu, transmite MOLDPRES. 

Direcția generală educație, tineret și sport din mun. Chișinău a emis o circulară prin care informează directorii instituțiilor de învățământ general (preșcolar, primar, secundar și extrașcolar) despre necesitatea stabilirii, prin ordin intern, a locului de muncă al angajaților la domiciliu, potriivt sursei citate

Potrivit notei publicate pe rețelele de socializare, cadrele didactice și cele didactice auxiliare urmează să monitorizeze zilnic starea sănătății în rândul copiilor/elevilor prin telefon sau alte mijloace tehnice de comunicare. Rezultatele monitorizării vor fi înscrise într-un registru de evidență al grupei/clasei elaborat individual de cadrul didactic și vor fi transmise conducerii instituției de învățământ.

Directorii instituțiilor vor raporta zilnic DGETS (patronilor) dinamica situației epidemiologice în rândul copiilor/elevilor și angajaților din instituțiile de învățământ.

Cadrele didactice sunt încurajate de a propune elevilor utilizarea eficientă a timpului prin diverse activități de consolidare, aprofundare și dezvoltare a competențelor specifice la disciplinele școlare.

Măsura luată de Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău face parte din acțiunile de prevenire a infecției cu COVID-19. Comisia Națională extraordinară de sănătate publică a instituit la 13 martie curent, Cod Roșu la nivel național în legătură cu situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău