Eduard Harunjen | Nu vreau să demisionez, vreau să demonstrez și procurorilor că nu trebuie să cedeze presiunilor din afară

  • 03 Iulie 2019 16:10
Eduard Harunjen | Nu vreau să demisionez, vreau să demonstrez și procurorilor că nu trebuie să cedeze presiunilor din afară TVR Moldova

Procurorul general, Eduard Harunjen, a reiterat astăzi că nu are de gând să-și dea demisia.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat jurnaliștilor după ședința de miercuri a Consiliului Superior al Procurorilor.

"Mi-am exprimat în mod public poziția pe această temă. Nu există niciun temei juridic ca să-mi schimb opinia. Mai mult, nu vreau să demisionez din această funcție", a spus Harunjen.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor cu privire la criticile în adresa sa și solicitările de demisie din partea societății civile, el a spus că nu dorește să dea un astfel de exemplu altor procurori.

"Nu vreau să demisionez, vreau să demonstrez și procurorilor că nu trebuie să cedeze presiunilor din afară", a spus procurorul general.

Președintele, premierul și reprezentanții societății civile au cerut demisia lui Harunjen din funcția de procuror. Ieri, Uniunea Avocaților a lansat aceeași cerere. În prezent, în Parlament a fost înregistrat un proiect de lege care prevede modificări la legislație pentru a-l putea demite pe procurorul general înainte de expirarea mandatului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău