Eduard Harunjen a discutat cu reprezentanții mai multor misiuni diplomatice de la Chișinău despre frauda bancară și recuperarea banilor

  • 04 Iulie 09:30
Eduard Harunjen a discutat cu reprezentanții mai multor misiuni diplomatice de la Chișinău despre frauda bancară și recuperarea banilor

Conducerea Procuraturii Generale, inclusiv șeful acestei instituții, Eduard Harunjen, a avut ieri o întrevedere de lucru cu reprezentanții mai multor misiuni diplomatice, acreditate în R.Moldova cu care a discutat despre investigațiile desfășurate de autorități în dosarele legate de frauda bancară.

„În cadrul acestei ședințe, reprezentanții instituțiilor de stat, antrenate în investigații și în procesul de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, obiectiv au informat partenerii de dezvoltare despre etapele parcurse în investigare, colaborarea pe caz cu entitățile altor state, dificultățile întâmpinate, precum și rezultatele obținute”, se arată într-un comunicat al Procuraturii. 
 
De asemenea, reprezentanții instituției susțin că, la un an de la publicarea Strategie de recuperare a banilor delapidați, este nevoie de sprijinul partenerilor de dezvoltare, pentru a trece la o nouă etapă, cea de recuperare a banilor, marea parte a cărora se află înafara țării. De aceea, în cadrul acestor ședințe, s-au discutat și forme alternative de cooperare internațională, inclusiv asistență tehnico-consultativă și echipe comune de investigații.
 
Potrivit Procuraturii, reprezentanții corpului diplomatic, prezenți la ședință, au asigurat disponibilitatea susținerii eforturilor depuse de autoritățile naționale.
 
Menționăm că, la 2 iulie, procurorii de caz, împreună cu reprezentanții Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi Agenţiei de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI)  au avut o întrevedere similară cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chişinău
8,5 °C
nori împrăștiați
Umiditate:61 %
Vint:1 m/s
Mon
5 °C
Tue
6 °C
Wed
5 °C
Thu
3 °C
Fri
5 °C

Curs oficial BNM 08 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3855 -0.0000
USD 17.4778 -0.0000
RON 4.0577 -0.0000
UAH 0.7329 -0.0000
RUB 0.2737 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău