Eduard Harunjen a discutat cu reprezentanții mai multor misiuni diplomatice de la Chișinău despre frauda bancară și recuperarea banilor

  • 04 Iulie 2019 09:30
Eduard Harunjen a discutat cu reprezentanții mai multor misiuni diplomatice de la Chișinău despre frauda bancară și recuperarea banilor

Conducerea Procuraturii Generale, inclusiv șeful acestei instituții, Eduard Harunjen, a avut ieri o întrevedere de lucru cu reprezentanții mai multor misiuni diplomatice, acreditate în R.Moldova cu care a discutat despre investigațiile desfășurate de autorități în dosarele legate de frauda bancară.

„În cadrul acestei ședințe, reprezentanții instituțiilor de stat, antrenate în investigații și în procesul de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, obiectiv au informat partenerii de dezvoltare despre etapele parcurse în investigare, colaborarea pe caz cu entitățile altor state, dificultățile întâmpinate, precum și rezultatele obținute”, se arată într-un comunicat al Procuraturii. 
 
De asemenea, reprezentanții instituției susțin că, la un an de la publicarea Strategie de recuperare a banilor delapidați, este nevoie de sprijinul partenerilor de dezvoltare, pentru a trece la o nouă etapă, cea de recuperare a banilor, marea parte a cărora se află înafara țării. De aceea, în cadrul acestor ședințe, s-au discutat și forme alternative de cooperare internațională, inclusiv asistență tehnico-consultativă și echipe comune de investigații.
 
Potrivit Procuraturii, reprezentanții corpului diplomatic, prezenți la ședință, au asigurat disponibilitatea susținerii eforturilor depuse de autoritățile naționale.
 
Menționăm că, la 2 iulie, procurorii de caz, împreună cu reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA) și Agenției de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI)  au avut o întrevedere similară cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău