Eduard Bulat și Marcel Dumitraș sunt desemnați adjuncți ai procurorului general interimar

  • 21 Octombrie 2021 17:40
Eduard Bulat și Marcel Dumitraș sunt desemnați adjuncți ai procurorului general interimar

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, are doi adjuncți, care au fost prezentați astăzi Consiliului Superior al Procurorilor. Este vorba despre Eduard Bulat și despre Marcel Dumitraș. La propunerea lui Dumitru Robu, CSP a oferit acordul pentru numirea acestora în funcție, transmite IPN.

Eduard Bulat și-a început activitatea în organele procuraturii în 1994. Actualmente exercită funcția de procuror-șef al Secției politici, reforme și management al proiectelor din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale.

Marcel Dumitraș deține o experiență profesională în calitate de procuror de peste 26 de ani. Este procuror-șef al Secției judiciar-civile și contencios administrativ.

În noua funcție, Eduard Bulat va fi responsabil de domeniul urmării penalii, iar Marcel Dumitraș – de domeniul judiciar-penal, ambii fiind numiți pe durata mandatului procurorului general interimar.

După suspendarea din funcție a procurorului general Alexandr Stoianoglo, pe durata anchetei, adjuncții săi, Mircea Roșioru și Iurie Perevoznic, au demisionat, iar Ruslan Popov a fost reținut, fiind cercetat pentru îmbogățire ilicită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău