Eduard Basurin, purtătorul de cuvânt al separatiștilor pro-ruși, ar fi fost reținut de serviciile de securitate ruse

  • 17 Aprilie 2022 10:38
Eduard Basurin, purtătorul de cuvânt al separatiștilor pro-ruși, ar fi fost reținut de serviciile de securitate ruse

Reprezentantul armatei separatiste, Eduard Basurin, a fost arestat de Serviciul Federal de Securitate, pentru că ar fi dezvăluit planurile Rusiei de a folosi arme chimice în Mariupol, spun serviciile de informații ucrainene, potrivit The Kyiv Independent și Nexta, citate de hotnews.ro.

Eduard Basurin, purtător de cuvânt militar pentru Republica Populară Donețk, ar fi fost dus într-o direcție necunoscută de către ofițerii FSB, precizează sursa citată

Pe 11 aprilie, agenția de știri de stat rusă Ria relata luni că Eduard Basurin, reprezentant al Miliției Populare (NM) a Republicii Populare Donețk, nu vede niciun rost să ia cu asalt fortificațiile subterane ale uzinei Azovstal din Mariupol, care era controlată de ucraineni și folosită ca adăpost, și că trebuie folosite substanțele chimice.

Liderul separatiștilor pro-ruși din Donețk a declara că forțele sale au cucerit complet zona portuară a orașului strategic Mariupol, din sud-estul Ucrainei, care este asediat de mai bine de o lună.

Ulterior, regimentul Azov, precum și alte autorități ucrainene au acuzat Rusia că a folosit o substanță otrăvitoare împotriva trupelor și civililor din Mariupol.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău