Edituri din Republica Moldova participă la Târgul de Carte Gaudeamus din București

  • 23 Noiembrie 2023 16:11
Edituri din Republica Moldova participă la Târgul de Carte Gaudeamus din București

Patru edituri din Republica Moldova – ”Cartier”, Prut”, ”Cartego” și ”Litera”-, participă la Târgul de Carte ”Gaudeamus”, care se desfășoară în perioada 22-26 noiembrie la Pavilionul Central ”Romexpo” din București”, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul ”Editurii” Cartier”, scriitorul Gheorghe Erizanu a menționat că la acest târg instituția a venit cu 400 de titluri de carte.

Mâine, 24 noiembrie, la standul editurii, începând cu ora 15.00, vor fi lansate mai multe cărți: cartea de poeme ”Înzecit” de Nicolae Popa, volumele din Cartier de colecție: ”Panteră neagră am fost cândva”, de Ruxandra Cesereanu; ”Etica grunge. Sîntem generația extincției”, de Ștefan Manasia, ”Sârbii între popoarele europene”, de Sima M. Circovic. Traducere din limba sârbă de Octavia Nedelcu, și volumul de poeme ”Sindromul Joubert”, de Tiberiu Neacșu. Moderator: Em. Galaicu-Păun.

Sâmbătă, aici vor fi lansate cărțile: ”Povestea domniței Marina și a basarabeanului necunoscut” (roman), de Tatiana Niculescu, ”Orașul promis” (roman), de Valentina Șcerbani. ”Teatru documentar” (două volume), de Mihai Fusu și Luminița Țâcu, ”Eutopia. Concepte, identități și istorii românești”, de Liviu Neagoe și ”Sfârșitul lumii e un tren” (roman), de Daniela Rațiu.

La Târgul de Carte ”Gaudeamus” participă circa 200 de edituri din România. Aici vor avea loc peste 500 de evenimente editoriale. Trofeele Gaudeamus, decernate începând cu ediția 1997, vor fi acordate la finalul acestei ediții pentru trei dintre editurile participante și pentru „Cea mai râvnită carte a târgului”, prin Votul Publicului; alături de ele, Radio România va acorda, pe baza evaluării realizate de jurii de specialitate, Premiul de Excelență, Premiile pentru Traducere „Antoaneta Ralian” și Premiul Educația.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău