Ediție Specială dedicată Zilei Culturii Naționale, celebrată în România și în Republica Moldova, la Obiectiv Comun

  • 15 Ianuarie 2019 12:07
Ediție Specială dedicată Zilei Culturii Naționale, celebrată în România și în Republica Moldova, la Obiectiv Comun

Emisiunea Obiectiv Comun revine în 2019 cu o emisiune dedicată Zilei Culturii Naționale, celebrată în România și în Republica Moldova. În prima ediție din acest an vom reflecta asupra culturii românești și a esenței românismului în sufletul fiecăruia dintre noi.

Vom discuta despre felul în care percepe tânăra generație de scriitori valorile și unitatea culturală românească moștenită de la Luceafărul literaturii române, Mihai Eminescu, și despre proiectele culturale realizate cu tineri scriitori din România. Invitații emisiunii sunt: Rodica Gotca - profesoară de limba și literatură română, Liceul Teoretic “Andrei Straistă”, Anenii Noi, Ioana Isac – tânără poetă și Radu Poclitari, tânăr scriitor. 
 
Prin telefon vom discuta cu președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, despre instituirea zilei de 15 ianuarie drept Ziua Culturii pe ambele maluri de Prut și despre valoarea lui Mihai Eminescu pentru românii de pretutindeni. Președintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți, poetul Vasile Tărâțeanu, va vorbi despre cultul eminescian în spațiul cultural din nordul Bucovinei, iar prof. Laura Hant, președinte Asociația “Mihai Eminescu”, Viena, se va referi la actualitatea operei lui Eminescu pentru românii din diasporă și ne va spune despre marcarea Zilei Culturii în diasporă.
 
Emisiunea începe la ora 17:00 și poate fi urmărită în direct pe TVR MOLDOVA, live pe Facebook și tvrmoldova.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
6
Arhivă Radio Chișinău