Ediția VI a Festivalului Internațional de Muzică "Johann Sebastian Bach"

  • 25 Martie 2016 19:00
Ediția VI a Festivalului Internațional de Muzică

La Chișinău în perioada 27 martie - 2 aprilie se va desfășura cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică "Johann Sebastian Bach".

Surse de la Sala cu Orgă au comunicat agenției "INFOTAG" că în decurs de o săptămână vor avea loc patru concerte ce vor fi susținute de artiști de prestigiu din Olanda, România, Italia, Ucraina, Germania, Spania, Rusia și, desigur, Republica Moldova.

La deschiderea festivalului, pe data de 27 martie, va evolua Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, avându-i ca soliști pe doi violoniști de excepție - Liviu Prunaru, concertmaistru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume - Royal Concertgebouw Amsterdam și violonista de origine rusă Valentina Svyatlovskaya, membră a aceluiași prestigios ansamblu.

Spectatorii vor putea asculta nu doar celebrele opere ale lui Bach, dar, și piesa Amitie scrisă de compozitorul belgian Eugene Ysaze.

Pe data de 29 martie va avea loc un extraordinar recital de chitară, oferit de Edoardo Catemario (Italia).

Joi, orchestra Kiev Brass Quintet din Ucraina va interpreta într-o variantă inedită muzica lui Bach, dar și muzica altor compozitori clasici.

Festivalul se va încheia pe 2 aprilie, cu un concert de orgă, prezentat de reputatul organist spaniol Juan de la Rubia.

În prima parte a concertului, muzicianul va susține un recital de orgă, iar în partea a doua - alături de Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan va interpreta Messe Chorale Nr.4 de compozitorul francez Charles Gounod.

Festivalul Internațional de Muzică "J.S. Bach" este organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chișinău, Ambasada Italiei în Republica Moldova, Ministerul Culturii din Republica Moldova. Costul biletului constituie 80 - 100 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău