Ediția finală a Caravanei Europene va avea loc la Ștefan Vodă

  • 03 Iunie 2022 11:55
Ediția finală a Caravanei Europene va avea loc la Ștefan Vodă

Localnicii din sudul R. Moldova sunt așteptați să vină la cea de-a treia ediție a Caravanei Europene, care va avea loc pe 5 iunie, la Ștefan Vodă. Anterior, astfel de evenimente s-au desfășurat la Ungheni și Soroca, la acestea participând peste 3000 de persoane.

La ediția de la Ștefan Vodă va fi organizat un târg în cadrul căruia producătorii autohtoni vor vinde nuci, migdale, cătină, uleiuri presate la rece, fructe uscate, vin și divinuri, sucuri naturale. Totodată, va avea loc prezentarea proiectelor de succes și a oportunităților de finanțare din partea Uniunii Europene și a Băncii Europene de Investiții, precum și discuții deschise cu beneficiarii proiectului „Livada Moldovei”.

Printre oaspeții care vor fi prezenți la eveniment se numără Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, precum și Alberto Carlei, șeful reprezentanței Băncii Europene de Investiții în Republica Moldova.

De asemenea, vor fi organizate activități pentru copii, iar ziua va culmina cu un concert marca Vali Boghean Band. Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

„Livada Moldovei” este o linie de credit în valoare de 120 de milioane de euro, care sprijină activitățile întregului lanț valoric horticol, de la producere și procesare până la ambalare și comercializare. Programul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Băncii Europene de Investiții.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău