EDENRED | Peste 75 mii de tichete de masă au fost puse în circulație

  • 19 Iulie 2018 15:54
EDENRED | Peste 75 mii de tichete de masă au fost puse în circulație

În cele două luni de activitate în Republica Moldova, compania franceză EDENRED a pus în circulație peste 75 mii de tichete de masă. Acestea au o valoare nominală de aproape trei milioane de lei în baza contractelor semnate cu peste 60 de întreprinderi din Republica Moldova, care au oferit angajaților lor un beneficiu extra-salarial, masă, transmite IPN.

Dana Sântejudean, director general EDENRED România și Republica Moldova a spus joi, 19 iulie, la o conferință de presă la Chișinău că tichetele de masă sunt o modalitate de a achita o pauză de masă, precum se face cu cardul sau în numerar.

„Este un sistem care ajută toți actorii implicați: angajatul primește bonuri valorice crescând-i-se puterea de cumpărare, asigurându-i-se o masă pe zi, angajatorul are niște facilități fiscale acordând aceste tichete de masă, iar comerciantul are acest avantaj de a-și creste încasările. Acest sistem scoate banii din economia informală în economia fiscalizată”, a spus Dana Sântejudean.

Ilie Gogu, reprezentantul unei rețele mari de pizzerii și plăcintării, a menționat că un contract cu EDENRED privind acceptarea tichetelor de masă a fost semnat acum trei săptămâni, iar în această perioadă s-a observat o creștere a cererii din partea clienților privind achitarea cu tichetele de masă în cadrul restaurantelor rețelei. „Asta este foarte îmbucurător prin faptul că ei, clienții noștri, sunt stimulați de angajatorii lor, iar cifra noastră de afaceri crește pe baza aceasta. E vorba de același meniu pentru deținătorii tichetelor de masă, aceleași preturi. Diferența dintre valoarea tichetului și ceea ce ai consumat clientul se poate face în numerar”, a spus Ilie Gogu.

Adelina Fuior, reprezentanta uni alte rețele de pizzerii, a spus că tichetele de masă sunt o plusvaloare pentru consumatori. „Noi am fost printre primii care a început utilizarea tichetelor de masă. Am valorificat deja 1100 de tichete, iar cifra de afaceri a fost majorată cu 41 de mii de lei. Micul dejun este la noi – 35 de lei, perfect pentru cea mai mică valoare a unui tichet. Este o experiență pozitivă, foarte îmbucurătoare, avem mulți oaspeți”, a spus Adelina Fuior.

Potrivit Dianei Trohin, reprezentanta unei rețele de benzinării și de magazine, compania pe care o reprezintă acordă salariaților tichete de masă și permite clienților să facă cumpărături în baza tichetelor de masă. Acest lucru a fost posibil, deoarece compania și-a propus să testeze noile tendințe de pe piață. „Când a prins viață proiectul tichetelor de masă, noi am zis asta este șansa noastră. Asta este ceea ce am așteptat noi pentru a ne motiva inclusiv salariații noștri. Avem semnate contracte de afiliere, dar și de client. De două luni acordăm tichete de masă salariaților noștri care sunt peste 700. Ei au simțit beneficiul real al acestui mecanism”, a spus Diana Trohin.

Reprezentanții EDENRED precizează că salariatul nu este limitat în utilizarea tichetelor. Poate să folosească cinci tichete odată, dar poate să folosească doar parțial. Singura condiție este că tichetele pot fi folosite doar pentru produse alimentare. În punctele comerciale și instituțiile de alimentație publică pot fi selectate diferite produse, care se pot încadra în valoarea unui tichet de masă, care variază de la 35 la 45 de lei. Fiecare comerciant este în drept să lucreze și cu alte companii care eliberează tichete de masă.

Potrivit companiei, de la lansarea sa oficială, în aprilie 2018, EDENRED MD a reușit să construiască cea mai mare rețea de comercianți afiliați cu peste 1300 unități comerciale în toată țara în baza acordurilor cu magazine alimentare și restaurante în care tichetele de masă pot fi valorificate. În prezent, tichetele de masă EDENRED sunt deja acceptate în rețelele de restaurante Andy’s Pizza, La Plăcinte, KFC, PizzaMania, precum de rețeaua de supermarkete Nr. 1 și benzinăriile Vento, disponibile atât în Chișinău, cât și în alte localități ale Republicii Moldova.

În total, tichetele de masă EDENRED sunt acceptate în peste 100 de puncte comerciale, cuprinzând inclusiv magazine de cartier din câteva centre raionale. Împreună cu partenerii săi, EDENRED promovează un regim alimentar corect, îndestulător și sănătos pentru angajați. Peste câteva săptămâni, EDENRED va plasa în circulație tichete de masă electronice pe baza unei soluții inovative care va include și utilizarea unor carduri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău