Economia Transnistriei, în declin | În februarie veniturile prognozate nu vor acoperi nici jumătate din cheltuieli

  • 17 Februarie 2017 14:02
Economia Transnistriei, în declin | În februarie veniturile prognozate nu vor acoperi nici jumătate din cheltuieli

Situația economică din regiunea transnistreană continuă să se înrăutățească. În luna februarie a.c., veniturile prognozate la buget nu vor acoperi nici în jumătate cheltuielile regiunii.

Experții susțin că mai mulți factori au condus la această stare de lucruri, dar că regiunea separatistă din stânga Nistrului ar putea rămâne pe linia de plutire încă un timp nedeterminat. 

În bugetul regiunii transnistrene în luna februarie sunt prognozate venituri de aproximativ 114 milioane de ruble transnistrene, adică aproximativ 10 milioane de dolari,  în timp ce cheltuielile sunt de aproximativ 243 de milioane de ruble, potrivit așa-numitului minister al finanțelor de la Tiraspol, citat de Novosti PMR.

Șeful guvernului nerecunoscut al regiunii, Alexandr Martînov a convocat o ședință la care s-a discutat situația economică, în special acoperirea cheltuielilor bugetare din domeniul social, iar una din soluțiile identificate ar fi fondurile de stat.

Situația economică a regiunii s-a înrăutățit semnificativ în ultimii ani atât din cauza situației politice instabile din regiune, a celei economice din Federația Rusă, dar și a problemelor mari economice interne, a comentat pentru Radio Chișinău analistul economic Alexandru Fala.

Totuși, Alexandru Fala menționează că regiunea s-ar putea menține încă mult timp pe linia de plutire, având câteva surse de venituri – exporturile în Uniunea Europeană, comerțul cu partea dreapta a Nistrului, dar și sprijinul financiar, chiar dacă mai mic, din Federația Rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
17
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău