Economia Republicii Moldova va crește anual cu 4,5%

  • 07 Octombrie 2013 13:29
Economia Republicii Moldova va crește anual cu 4,5%

Banca Mondială prevede o creștere economică anuală a Republicii Moldova de 4,5%, pe termen mediu.

Totuși, economia țării se poate confrunta și cu anumite riscuri, potrivit unui raport prezentat astăzi de experții Băncii Mondiale în Republica Moldova. 

Pentru anul curent, Banca Mondială prevede o creștere a Produsului Intern Brut de 5,5%, în special datorită creșterii producției agricole și a transferurilor bănești din străinătate. Pentru 2014, Banca a prognozat o creștere de 3,5%, iar pentru următorii ani de 4,5%, a declarat expertul Băncii, Ruslan Piontkivsky.

Economia Republicii Moldovei și-a revenit în urma recesiunii din 2012, situația macroeconomică este favorabilă, iar în primele opt luni ale anului curent toate componentele Produsului Intern Brut au o tendință pozitiă, a declarat și expertul Marcel Chistruga. De asemenea, potrivit expertului, politica monetară a Băncii Naționale este una adecvată.

Managerul de țară al Băncii Mondiale, Abdoulaye Seck a exprimat însă unele îngrijorări în privința stabilității financiare, făcând referire la modul în care instanțele de judecată pot bloca unele decizii ale Băncii Naționale.

Banca Mondială prezintă de două ori pe an analize ale situației macrofinanciare și prognoze pe termen mediu ale dezvoltării economice a Republicii Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău