Echipamentul pentru Campionatul European de Haltere va fi scutit de taxe

  • 22 Iunie 2023 17:05
Echipamentul pentru Campionatul European de Haltere va fi scutit de taxe

Echipamentul sportiv pentru Campionatul European de Haltere va fi scutit de taxe de import și TVA. Parlamentul a votat o derogare de la lege pentru achiziționarea echipamentului, transmite IPN.

„Trebuie să continuăm să încurajăm sportul, atât la nivelul sporturilor de masă, cât și celor profesioniste. Noi trebuie să ne asigurăm că tinerii, care abia încep cariera sportivă, au acces la infrastructura modernă și calitativă și că sportivii care ajung să arate performanță au toate condițiile pentru a excela”, a declarat autorul proiectului, deputatul Eugeniu Sinchevici.

Pentru organizarea Campionatului, Federația de Haltere din Republica Moldova a cumpărat echipament sportiv în valoare de peste 230 de mii de euro. Pentru importul acestora urma să fie achitate taxe de 48 de mii de euro.

Parlamentul a votat pentru scutirea de taxele de import și TVA. Ulterior, după finalizarea Campionatului, Federația de Haltere va dona echipamentul școlilor sportive de specialitate din Republica Moldova.

Republica Moldova este pentru prima dată gazda unui campionat european la o probă olimpică de sport. Campionatul European de Haltere se va desfășura în perioada 1-10 iulie, la Chișinău. La eveniment vor participa aproximativ 600 de sportivi din 45 de state.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău