Echipa masculină de baschet a Republicii Moldova obține medalia de bronz la Campionatul European de Baschet U-18

  • 08 August 2023 09:10
Echipa masculină de baschet a Republicii Moldova obține medalia de bronz la Campionatul European de Baschet U-18

Echipa de baschet a Republicii Moldova a avut o prestație de excepție la Campionatul European de Baschet anual al Diviziei C, care a avut loc la Baku, Azerbaidjan, obținând medalia de bronz, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Republicii Moldova  a fost reprezentată la Campionatul European de Baschet de o echipă compusă din 12 jucători: Miroslav Zara, Daniali Tretiacov, Vladimir Cebotari, Daniil Meachinin, Isidor Timbala, Artiom  Biriucov,  Ilia Cucerenco, Maxim Iastremshi, Massimo Macaru, Andrei Voitenco, Bogdan Mosin, Tudor Tarlev și de către antrenorul principal Vasili Utin și asistentul său Vasili Rîjenko.

Alături de Moldova, la competiție au participat alte 8 echipe din Europa, inclusiv echipa gazdă, Azerbaidjan. După victoriile importante în fața echipelor din Malta și Azerbaidjan, tinerii baschetbaliști moldoveni au avansat în semifinale, unde au fost învinși de echipa din Monaco. Totuși, determinarea și spiritul de luptă al echipei noastre s-au manifestat în meciul pentru locul III, unde Moldova a învins Luxemburgul cu scorul de 76-68 și a obținut medalia de bronz. De menționat că adversarii au reprezentat echipe alcătuite din jucători profesioniști naturalizați din diferite cluburi de baschet europene, de aceea victoria echipei noastre e una prețioasă.

Jucătorul Maxim Iastremschi a fost inclus în „echipa simbolică” a celor mai buni jucători ai campionatului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău