Echipa de salvatori a Republicii Moldova a revenit din misiunea internațională din Turcia

  • 19 Februarie 09:15
Echipa de salvatori a Republicii Moldova a revenit din misiunea internațională din Turcia

Echipa de salvatori a Republicii Moldova a revenit din misiunea internațională de acordare a sprijinului în salvarea victimelor cutremurelor produse în Turcia.

Cei 56 de salvatori au fost întâmpinați de membrii familiilor, colegii de la IGSU, prim-ministrul Dorin Recean, conducerea IGSU reprezentată de colonel Alexandru Oprea și Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Uygar Mustafa Sertel.
 
„Ați parcurs peste 2000 de km pentru a ajunge în zona devastată, demonstrând că poporul Republicii Moldova este solidar cu celelalte țări participante la această misiune. Ați lucrat în peste 220 de blocuri pe o suprafață de 8 km pătrați, iar după o intervenție care a durat mai mult de 2 ore ați reușit să salvați un copil. Vă mulțumim pentru aceste rezultate și pentru că steagul țării noastre a fost purtat cu mândrie”, a menționat premierul Dorin Recean.
 
De asemenea, șeful Executivului a apreciat activitatea echipelor Ambasadei Republicii Moldova de la Ankara, Consulatului general de la Istanbul și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, care continuă să acorde sprijinul necesar conaționalilor noștri stabiliți în Turcia.
 
La rândul său, șeful IGSU, Alexandru Oprea, a menționat că aceasta a fost prima misiune a echipei de căutare - salvare în mediile urbane și a doua participare a salvatorilor din Republica Moldova la o misiune internațională. Totodată, Alexandru Oprea a accentuat că, datorită pregătirilor din ultimii ani, echipa țării noastre este la același nivel profesional ca și celelalte echipe din lume și a mulțumit, în context, Guvernului pentru susținerea eforturilor salvatorilor. La eveniment a participat și ambasadorul Turciei la Chișinău, Uygar Mustafa Sertel, care a transmis recunoștința autorităților și poporului turc pentru solidaritatea și susținerea oferită de țara noastră.
 
Operațiunea umanitară internațională s-a desfășurat în perioada 6-18 februarie 2023, fiind coordonată de Agenția Turcă pentru Gestionarea Dezastrelor și Organizația Națiunilor Unit
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,57 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
17
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău