ECDC avertizează împotriva călătoriilor în insulele elene din sudul Mării Egee

  • 29 Iulie 2021 19:45
ECDC avertizează împotriva călătoriilor în insulele elene din sudul Mării Egee

Insulele grecești din sudul Mării Egee au fost marcate, joi, cu culoarea roșu închis pe harta răspândirii COVID-19 a Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC), după o creștere a numărului de infecții, descurajând orice călătorie care nu este esențială în aceste insule, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Grupul de 13 insule include și unele dintre cele mai populare destinații turistice, precum Mykonos, Santorini sau Rhodos - care împreună atrag milioane de turiști în fiecare vară.

Grecia s-a bazat pe promovarea insulelor drept locuri în care nu există cazuri de COVID ("COVID-free") pentru a atrage vizitatori în acest sezon estival. În pofida unei luni iunie care a început puternic pentru turism, incertitudinile au început să se adune cu privire la modul în care va continua și se va încheia acest sezon turistic.

"Așteptăm să vedem cum va reacționa piața turistică", a declarat Manolis Markopoulos, președintele Asociației hotelierilor din Rhodos, despre decizia ECDC.
 

Foto: (c) www.ecdc.europa.eu


Zonele colorate în roșu închis de pe harta ECDC identifică regiunile cu risc ridicat pentru infectarea cu noul coronavirus. Aceste hărți ajută statele membre ale UE să decidă regulile sanitare de călătorie.

Săptămâna trecută ECDC a inclus Creta, cea mai mare insulă grecească și o altă extrem de populară destinație turistică, în zona de culoare roșu închis, mai notează Reuters. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău