După zeci de mii de morți, Iranul așteaptă cu teamă al treilea val de COVID, care i-ar putea depăși capacitatea sistemului sanitar

  • 24 Septembrie 2020 19:16
După zeci de mii de morți, Iranul așteaptă cu teamă al treilea val de COVID, care i-ar putea depăși capacitatea sistemului sanitar

Numărul de decese după infectarea cu coronavirus în Iran a depășit 25.000, a anunțat joi Ministerul Sănătății de la Teheran. Conform datelor preluate de dpa, în ultimele 30 de zile s-au înregistrat 80.000 de cazuri noi și 5.000 de morți; totalurile au ajuns astfel la 436.319 cazuri, dintre care 25.015 mortale, scrie Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului, Sima Lari, a declarat televiziunii de stat iraniene că este doar o chestiune de timp până când Iranul va fi afectat de ''al treilea val'' al epidemiei, care - potrivit experților - ar putea fi mai grav decât primele două, cu momente în care va fi depășită capacitatea sistemului sanitar.

În marile orașe, în special în capitala Teheran, cu 13 milioane de locuitori, situația este critică.

Președintele iranian Hassan Rouhani apreciase deja că pandemia este o problemă de durată, iar interdicțiile de circulație nu sunt ideale. El și-a schimbat însă atitudinea după ce numărul de cazuri a început din nou să crească. ''Dacă va fi un nou val de infecții, vom fi obligați să reintroducem unele restricții'', a scris șeful statului pe site-ul său oficial de internet.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău