După vizita ombudsmanului în penitenciar, Veaceslav Platon se va întâlni miercuri cu avocații săi

  • 05 Martie 2019 15:35
După vizita ombudsmanului în penitenciar, Veaceslav Platon se va întâlni miercuri cu avocații săi

Avocații omului de afaceri Veaceslav Platon, deținut în Penitenciarul nr. 13, se vor întâlni cu clientul lor, miercuri, 6 martie. Astăzi condamnatul a fost asigurat cu ziare și urmează a fi consultat de un medic stomatolog. Oficiul Avocatului Poporului menționează, într-un comunicat de presă, că acțiunile au loc ca urmare a vizitei ombudsmanului în penitenciar, la 1 martie, transmite IPN.

Ombudsmanul și șeful instituției penitenciare au convenit ca să fie identificate posibilități pentru a se exclude situații de îngrădire a accesului apărătorilor la persoanele aflate în detenție.

Vizita ombudsmanului în penitenciar a urmat după ce unul dintre avocații lui Veaceslav Platon a declarat recent că a fost anunțat de rudele clientului său că acesta ar fi fost înjunghiat în penitenciar. Apărarea susține că a mers la Penitenciarul nr. 13 să obțină o întrevedere cu Veaceslav Platon, dar nu i s-a permis accesul. Ca urmare a vizitei, avocatul poporului a constatat că Veaceslav Platon este bine, nu a fost implicat în niciun fel de incident, dar solicită să fie consultat de un stomatolog.

Veaceslav Platon a fost reținut în iulie 2016, fiind condamnat la 30 ani de închisoare în baza a două dosare penale intentate pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Veaceslav Platon pledează nevinovat.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău