După violențele de la frontiera dintre Israel și Fâșia Gaza, Kuweitul a cerut convocarea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU

  • 15 Mai 2018 08:30
După violențele de la frontiera dintre Israel și Fâșia Gaza, Kuweitul a cerut convocarea de urgență  a Consiliului de Securitate al ONU

Kuweitul a cerut aseară convocarea de urgență a unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, după violențele care au avut loc la frontiera dintre Israel și Fâșia Gaza.

Anunțul survine în contextul în care, ieri, la Ierusalim, a fost inaugurată Ambasada Statelor Unite, la 23 de ani după adoptarea legii, de către Congresul American.

Aproximativ 40.000 de palestinieni au demonstrat, ieri, la granița cu Israelul. În mai multe puncte, grupuri de tineri palestinieni au atacat gardul de frontieră și au aruncat cu pietre și sticle incendiare și au lansat baloane cu gaz inflamabil spre trupele israeliene. Zeci de palestinieni și-au pierdut viața și câteva sute au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Tot ieri, aviația israeliană a lovit mai multe ținte teroriste, în nordul Fâșiei Gaza, ca răspuns la actele violente ale organizației Hamas, de-a lungul frontierei dintre Gaza și Israel. Purtătorul de cuvânt al armatei a declarat că forțele israeliene sunt determinate să împiedice activitățile teroriste.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău