După șase concerte în România, Violoncellissimo ajunge la Chișinău. Piese de muzică clasică de pe coloane sonore ale mai multor filme celebre, la Sala cu Orgă

  • 15 Octombrie 2022 15:26
După șase concerte în România, Violoncellissimo ajunge la Chișinău. Piese de muzică clasică de pe coloane sonore ale mai multor filme celebre, la Sala cu Orgă

Turneul național Violoncellissimo ajunge la Chișinău pe 17 octombrie după șase concerte desfășurate în România. Violonceliștii, împreună cu profesorul și mentorul lor, Marin Cazacu, vor prezenta la Sala cu Orgă, începând cu ora 19:00, piese de muzică clasică de pe coloane sonore ale mai multor filme celebre, cu valsuri, marșuri și cu lucrări de Beethoven și Mozart în variantă rock. Intrarea la concert este liberă, transmite IPN cu referire la pagina oficială a ansamblului.

„Am început acest turneu cu un preambul la Sinaia, în aer liber. Apoi ne-am dus cu trenul în vestul țării, la Oradea și Arad, unde publicul a fost neașteptat de călduros. Am coborât spre centru, la Sibiu, la Sala Thalia și apoi am cântat pe scena Ateneului Român, la București. După o pauză de câteva zile am dus muzica violoncelelor noastre și spre nordul țării, la Piatra Neamț. Acum trecem granița, la prietenii noștri din Moldova, care pentru câțiva dintre colegii mei înseamnă acasă. Nu este prima dată când cântăm aici, sper că publicul ne cunoaște deja și ne așteaptă. Am trecut de jumătatea turneului și entuziasmul este încă mare. Ne vedem curând la Sala cu Orgă, sperăm noi, plină, mai ales, că de data asta oferim un concert cu intrare gratuită”, a spus violoncelistul Marin Cazacu înainte de a pleca spre Republica Moldova.

Organizatorii au comunicat că va fi un concert încărcat chiar cu mai multă emoție de cât de obicei, parte dintre tinerii violonceliști din formula de la Chișinău fiind originari din Republica Moldova, care au studiat la București și acum revin să cânte pentru publicul de acasă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău