După șapte ani, cercetătorii din Oradea, România au creat un produs unic - fructonata
-
11 Mai 2018 11:38
Șapte ani de cercetări și experimente i-au fost necesari unei cercetătoare din Oradea pentru a realiza un produs unic în lume.
Potrivit Digi24.ro, fructonata, un aliment asemănător gemului, este preparată din fructe bio procesate la temperaturi de până la 42 de grade și nu este pasteurizată. În plus, are un conținut ridicat de fibre și vitamine și nu conține conservanți ori zahăr. Produsul a fost lansat recent la Londra, iar comenzile au început să curgă.
Preparată din cireșe, afine ori portocale, pasta de fructe pe care Simona Bișboacă a botezat-o fructonată a fost produsă în fabrica pe care cercetătoarea o are la câțiva kilometri de Oradea. Fructele provin din culturi eco autohntone sau din Italia, iar în timpul procesării nu sunt adăugați conservanți ori zahăr precum în cazul gemurilor tradiționale.