După profesori, și medicii. Nu vor mai fi eligibili pentru indemnizație dacă nu se vaccinează

  • 10 Septembrie 2021 12:50
După profesori, și medicii. Nu vor mai fi eligibili pentru indemnizație dacă nu se vaccinează

Lucrătorii medicali care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 nu vor beneficia de indemnizația unică de 16 mii de lei din partea statului în cazul în care se vor infecta cu noul coronavirus. Nici indemnizația de o sută de mii de lei nu va mai fi acordată în cazul decesului lucrătorului medical infectat cu noul coronavirus, dacă acesta nu era imunizat. Prevederile se conțin într-un proiect de hotărâre de Guvern, prezentat de Ministerul Sănătății pentru consultări publice, transmite IPN.

Proiectul propus de Minister mai prevede că și întreținătorul care urmează să ridice indemnizația de o sută de lei trebuie să fie vaccinat.

Potrivit MS, campania de imunizare împotriva COVID-19 a fost inițiată în Republica Moldova în martie 2021. Lucrătorii medicali au constituit grupul țintă prioritar pentru vaccinare și, conform Planului Național de Imunizare anti-COVID-19, au fost prima categorie pentru care vaccinul a fost disponibil de la etapa întâi de aprovizionare cu vaccin.

„Vaccinarea împotriva COVID-19 constituie măsura eficientă de prevenire și reducere a riscului de îmbolnăvire. Odată ce a fost asigurat și în continuare se asigură accesul universal la vaccin pentru toți angajații sistemului de sănătate, lucrătorii medicali care evită sau refuză administrarea vaccinului nu se vor mai încadra în categoria celor eligibili pentru a beneficia de indemnizația oferită din partea statului în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire”, precizează Ministerul Sănătății.

Consultările publice asupra proiectului se încheie pe 19 septembrie.

Mai devreme, profesorii nevaccinați au fost obligați să facă, o dată la două săptămâni, din cont propriu, un test care să arate că nu sunt infectați cu noul coronavirus.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău