După primă etapă de admitere în universități, aproape o mie de locuri cu finanțare bugetară au rămas neacoperite

  • 24 August 2020 15:49
După primă etapă de admitere în universități, aproape o mie de locuri cu finanțare bugetară au rămas neacoperite

După primă etapă de admitere în universități, aproape o mie de locuri cu finanțare bugetară au rămas neacoperite.

Potrivit datelor prezentate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în acest an, la ciclul I, studii de învățământ superior de licență, au fost disponibile 5000 de locuri cu finanțare bugetară, iar la masterat – 3096 de locuri.

”La finele sesiunii de bază a admiterii 2020, la 20 august, curent, constatăm că la ciclul I, la locurile cu finanțare bugetară, au fost înmatriculați 4201 studenți, 84% din plan, cu circa 300 de studenți mai mult decât anul trecut în această perioadă. La ciclul II, la locurile cu finanțare bugetară, au fost înmatriculați 3014 de masteranzi sau 97% din plan, vacante rămânînd 82 de locuri bugetare”, a comunicat ministrul Educației, Igor Șarov.

Cele mai solicitate specialități rămân a fi: Drept, Bussines și Administrare, Finanțe, tehnologiile Informaționale și Comunicații, Medicină și Stomatologie.

”Cele mai multe locuri bugetare, care au rămas neacoperite, sunt la domeniile: Științe Exacte, Științe Fizice, Ecologie, Științe ale Educației, Inginerie, Științe Agricole”, a adăugat Igor Șarov.  

În perioada 21-29 august se va desfășura cea de-a două etapă de admitere în univesități.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,6 m/s
Wed
22
Thu
21
Fri
21
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău