După o săptămână de proteste în Erevan, politicienii armeni au convenit să organizeze alegeri anticipate

  • 09 Octombrie 2018 13:35
După o săptămână de proteste în Erevan, politicienii armeni au convenit să organizeze alegeri anticipate

După o săptămână de proteste la Erevan, politicienii armeni au convenit să organizeze alegeri parlamentare anticipate în decembrie 2018, anunță agenția RBC, citată de RADOR.

Potrivit agenției RBC, liderul partidului "Armenia Prosperă", Gagik Tsarukyan, a promis, luni, să-l sprijine pe premierul Nikol Pashinyan în alegerile din decembrie, semnând un memorandum în acest sens, care prevede că părțile "acceptă desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate" până la sfârșitul acestui an.

Memorandumul mai precizează că partidul "Armenia Prosperă" nu va propune sau susține niciun alt candidat pentru funcția de prim-ministru după demisia lui Pashinyan.

Zilele trecute, premierul Nikol Pashinyan a promis să demisioneze, pentru a face posibilă desfășurarea de noi alegeri parlamentare în decembrie. Totodată, premierul armean le-a cerut susținătorilor săi să iasă în stradă, după ce, reuniți într-o ședință extraordinară, deputații au adoptat o lege referitoare la regulamentul Adunării Naționale, care complică dizolvarea legislativului.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău