După decesul lui Navalnîi, Putin îi avansează în grad pe mai mulți angajați ai Serviciului Federal de Penitenciare din Rusia

  • 20 Februarie 13:24
După decesul lui Navalnîi, Putin îi avansează în grad pe mai mulți angajați ai Serviciului Federal de Penitenciare din Rusia

Vladimir Putin a semnat un decret privind avansarea în grad a mai multor angajați ai Serviciului Federal de Penitenciare din Rusia. Printre ei se numără și directorul adjunct al Serviciului, Valeri Boiarinev, avansat în grad de general-colonel.

Decretul a fost semnat de către președintele rus în data de 19 februarie, la trei zile după decesul lui Alexei Navalnîi în închisoarea din Iamalia-Neneția.

Potrivit meduza.io, Boiarinev a dat personal ordine de limitare a drepturilor lui Navalnîi. Astfel, la o ședință de judecată din iulie 2023, s-a dovedit că Boiarinev a trimis un ordin către Penitenciarul nr. 6 din regiunea Vladimir, unde era deținut atunci politicianul, pentru a limita suma cu care Navalnîi putea cumpăra alimente în arest.

Prin același decret al lui Putin, au fost avansați în grad și alți trei angajați din sistemul penitenciar rus.

Valeri Boiarinev este directorul adjunct al Serviciului Federal de Penitenciare din iulie 2022.

Amintim că, în data de 16 februarie, Serviciului Federal de Penitenciare din Iamalia-Neneția a anunțat despre decesul opozantului rus, Alexei Navalnîi. Până în prezent, autoritățile ruse refuză să ofere familiei cadavrul lui Navalnîi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău