După ce s-au aflat în criză din cauza stopării alimentării cu gaze, locuitorii din Baimaclia vor putea beneficia din nou de aceste servicii

  • 14 Noiembrie 2018 16:34
După ce s-au aflat în criză din cauza stopării alimentării cu gaze, locuitorii din Baimaclia vor putea beneficia din nou de aceste servicii

Licența SRL Cantgaz a fost suspendată pe o perioadă de trei luni printr-o hotărâre adoptată de către Consiliul de Administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică. Întreprinderile Moldovagaz a fost obligată să asigure cu gaze naturale, timp de patru luni, consumatorii deserviți de către Cantgaz, transmite IPN.

Moldovagaz menționează într-un comunicat de presă că a început activitățile de furnizare a gazelor naturale către consumatorii deserviți de către Cantgaz.

Potrivit hotărârii adoptate de către ANRE, suspendarea licenței firmei Cantgaz a avut la bază demersurile furnizorului național privind deconectarea Cantgaz de la rețeaua de gaze, ca urmare a neexecutării obligațiunilor contractuale. Totodată, administrația raionului Cantemir a înaintat demersuri către ANRE prin care a informat că a fost întreruptă furnizarea gazelor naturale în regiune întrucât Cantgaz se află în imposibilitate de a presta servicii.

Amintim că Radio Chișinău a scris despre faptul că timp de mai multe săptămâni, instituțiile și gospodăriile din satul Baimaclia, raionul Cantemir au rămas fără gaze naturale. Astfel, copiii nu mai puteau merge la grădiniță și stăteau acasă ori cu părinții la serviciu, iar elevii se duceau la ore numai datorită faptului că școala este situată astfel încât prin ferestre mai pătrund razele soarelui, protejându-i într-o oarecare măsură de frigul din clase.

Secretara Primăriei Baimaclia, Romica Gurusciuc a menționat atunci pentru Radio Chișinău că gospodăriile și instituțiile sunt asigurare cu gaze naturale de la sondele care extrag gazul autohotn, însă în lunile reci ale anului volumul respectiv este insuficient și atunci este necesară furnizarea gazelor rusești, care are loc prin intermediul companiei CantGaz. 

Romica Gurusciuc a mai afirmat că furnizorul respectiv ar avea datorii mari către MoldovaGaz, care refuză din această motiv să încheie contract de prestare a serviciilor cu CantGaz. „Noi bănuim că pe ei îi aranjează această situație. Noi oricum le achităm pentru ceea ce consumăm și lor le este indiferent de faptul că noi stăm în frig sau suntem nevoiți să cumpărăm plite electrice”, a mai spus reprezentanta Primăriei Baimaclia. 

Menționăm că reprezentanții companiei CantGaz nu au putut fi găsiți pentru a comenta situația. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău