După ce a criticat strategia pentru Brexit, Donald Trump spune că are o relație "foarte bună" cu Theresa May

  • 13 Iulie 2018 16:07
După ce a criticat strategia pentru Brexit, Donald Trump spune că are o relație Sky News

După ce a criticat public strategia pentru Brexit a premierului britanic, Theresa May, președintele american, Donald Trump, a afirmat, vineri, că relația dintre SUA și Marea Britanie este "foarte, foarte puternică".

Într-un interviu acordat ziarului britanic The Sun, Trump a criticat în mod direct planurile lui May privind ieșirea din UE, afirmând că acestea au ucis orice speranță a unui acord comercial americano-britanic, după ce May nu a ascultat sfaturile sale asupra modalităților de a negocia.

Întâmpinat de May la reședința rurală oficială a acesteia, de la Chequers, Trump a declarat "avem, într-adevăr, o relație foarte bună" și a precizat că va discuta cu premierul britanic despre comerț, armată și alte chestiuni, pe durata prânzului. Întrebat de un reporter american dacă regretă comentariile făcute pentru The Sun, Trump a privit în altă parte, a dat din cap și a arătat cu degetul către reporter.

Întrebată dacă a discutat cu Trump despre interviu, May a spus: "Avem multe de discutat", adăugând că vor vorbi și despre așa-numita relație specială dintre SUA și Marea Britanie, precum și despre oportunitătile reale pentru un acord comercial. 

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău