După ce a anunțat că renunță la politică, Oxana Domenti este propusă în funcția de Ambasador în Elveția

  • 12 Septembrie 2018 10:55
După ce a anunțat că renunță la politică, Oxana Domenti este propusă în funcția de Ambasador în Elveția

Comisia politică externă și integrare europeană a examinat și avizat, în sedința de astăzi, candidatura Oxanei Domenti, propusă pentru funcția de Ambasador al R.Moldova în  Elveția.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ambasadorul agreat va deține și funcția de Reprezentant Permanent al R. Moldova pe lângă oficiul ONU de la Geneva. Potrivit legislației, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene este cel care propune candidaturile pentru funcțiile de ambasadori, fiind consultată Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului. 

Amintim că Oxana Domenti a fost deputat în cadrul fracțiunii PCRM în perioada 2009-2017. În iulie 2017 a anunțat că se retrage din politică și depune mandataul de deputat. „Am decis să mă retrag din politică și mi-am depus mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Voi rămâne însă fidelă cauzelor sociale pentru care am pledat și le-am promovat mulți ani la rând, atât în calitatea mea de consilier prezidențial, cât și în calitate de președinte de comisie de sănătate și socială. Doresc să mulțumesc mult echipei în care am activat pentru toată susținerea pe care am avut-o în activitatea politică. Mulțumiri distincte președintelui Vladimir Voronin alături de care am lucrat fructuos 14 ani!”, a scris Oxana Domenti pe Facebook. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău