Dumitru Diacov și-ar fi dorit ca PDM să înainteze un candidat la prezidențiale. „Ar fi putut ocupa locul trei în ce privește numărul de voturi”

  • 16 Septembrie 2020 12:53
Dumitru Diacov și-ar fi dorit ca PDM să înainteze un candidat la prezidențiale. „Ar fi putut ocupa locul trei în ce privește numărul de voturi”

Președintele onorific al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a susținut participarea candidatului PDM la alegerile prezidențiale. Potrivit agenției de presă INFOTAG, el a recunoscut acest lucru într-o emisiune la TV8, subliniind că "a susținut în mod activ nominalizarea de către partid a candidatului său la alegerile prezidențiale, care urma să devină Pavel Filip".

În același timp, Diacov consideră că "reprezentantul DPM ar fi putut ocupa locul trei în ce privește numărul de voturi". El a mai spus că decizia finală cu privire la ne-nominalizare a fost luată, printre altele, "în vederea războiului" care a fost purtat împotriva PDM în cursul anului, de către "deputații grupului Pro Moldova" care au părăsit formațiunea.

Vorbind despre desemnarea candidatului formațiunii Pro Moldova la alegeri (fostul vicepreședinte al PDM, Andrian Candu), Diacov a menționat că "unul dintre deputații acestui grup parlamentar a vorbit despre mari probleme cu colectarea semnăturilor și o posibilă problemă cu înregistrarea (Candu a devenit al treilea candidat care a depus listele cu semnături la CEC - "I.").

În acest sens, democratul a pus întrebarea dacă nu cumva este această nominalizare a lui Candu "o acțiune de PR pentru a depune semnături și, nefiind înregistrat în cele din urmă, să învinuiască apoi autoritățile pentru acest lucru?"

El a abordat, de asemenea, problema eventualei demisii a guvernului, menționând că "este ușor de demis guvernul, dar este dificil să se formeze unul nou, având în vedere situația actuală". În același timp, Diacov consideră că guvernul nu va fi demis în viitorul apropiat.

"Crearea unor astfel de situații artificiale este foarte periculoasă. Acest lucru este perceput foarte ambiguu de societate. Din punctul meu de vedere, dacă premierul demisionează luni, atunci ar trebui numit un nou guvern miercuri. Pentru că este criminal să părăsiți țara fără un guvern care să poată lua decizii", a spus democratul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău