Dumitru Diacov | După 7 septembrie, PDM va fi un partid fără Vladimir Plahotniuc

  • 24 Iulie 2019 08:04
Dumitru Diacov | După 7 septembrie, PDM va fi un partid fără Vladimir Plahotniuc

După 7 septembrie, atunci când va avea loc congresul extraordinar al Partidului Democrat, acesta va fi un partid fără Vladimir Plahotniuc. Formațiunea va avea o conducere nouă, va avea o ideologie mult mai concretă, va avea un program de dezvoltare și de comportament. Declarația aparține președintelui de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

Politicianul, însă, nu a explicat clar dacă fostul lider al PDM va pleca din formațiune și din funcția de deputat, transmite IPN.

„Noi vorbim despre faptul că au existat pretenții față de PDM, noi le recunoaștem, pe de altă parte, Partidul Democrat în acești ani a făcut și multe lucruri bune, dar, din cauza unor acțiuni, conflicte, nimeni nu vorbește despre ce s-a făcut”, a declarat Dumitru Diacov la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Dumitru Diacov a menționat că nu știe dacă Vladimir Plahotniuc va renunța la funcția de parlamentar și că această decizie trebuie să fie luată de el însuși. „Fiecare deputat răspunde în fața alegătorilor săi, orice deputat are imunitatea asigurată de lege. De aceea, domnul Plahotniuc sau orice alt deputat face așa cum consideră de cuviință”, a afirmat democratul.

Președintele de onoare al PDM spune că este interesat de unele personalități cunoscute în societate și care anterior au făcut parte din Partidul Democrat pentru ca acestea să revină în formațiune și poate să ocupe și funcții administrative. Dumitru Diacov a menționat că a vorbit despre acest subiect cu analistul Andrei Popov, de exemplu, dar și cu alții, însă „niciunul nu este deocamdată dispus să revină în PDM”.

Totodată, Dumitru Diacov spune că nu vrea să revină la funcția de președinte al formațiunii. „Eu nu vreau să revin în funcția de lider al partidului. Dar eu am să fac tot posibilul ca cel mai bun dintre ei să câștige competiția, eu vreau să existe un concurs, vreau să păstrăm un echilibru intern”, a menționat democratul.

PDM a rămas fără conducere după ce fostul lider Vladimir Plahotniuc și-a anunțat demisia din funcție după ce partidul a trecut în opoziție, la mijlocul lunii iunie. Ulterior, în cadrul unei ședințe a Consiliului politic al PDM, au fost demiși din funcții toți vicepreședinții și secretarul general.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău