Dumitru Alaiba condamnă suspendarea accesului la Registrul de stat al persoanelor juridice

  • 02 Septembrie 2019 12:42
Dumitru Alaiba condamnă suspendarea accesului la Registrul de stat al persoanelor juridice

Deputatul fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Dumitru Alaiba, solicită Agenției Servicii Publice să facă cunoscute motivele pentru care este blocat accesul la informațiile din Registrul de Stat al persoanelor juridice. Într-o postare pe blogul personal, Dumitru Alaiba menționează că această decizie nu reflectă viziunile actualului Guvern și poate fi calificată ca sabotaj, transmite IPN.

„Țin să accentuez faptul că denumirea unei firme înregistrate în Republica Moldova, administratorii acesteia, fondatorii și cotele acestora, indiferent de cetățenia lor, codul fiscal, adresa juridică, nu pot fi date cu caracter personal”, a menționat deputatul în solicitarea înaintată Agenției Servicii Publice.

Dumitru Alaiba califică situația ca fiind o tentativă de a distruge o reformă cu potențial de a preveni corupția. „Fac apel la Domnia voastră să corectați situația. (...) Nici o problemă tehnică nu poate folosi drept scuză și justificare”, a scris deputatul în solicitare.

Dumitru Alaiba mai scrie în postarea de pe blog că a observat prea multe „probleme tehnice” menite să curme transparența, niciuna să o avanseze. „Solicit prezentarea informației privind acțiunile întreprinse cât mai curând, dar nu mai târziu de termenele prevăzute în legislație”, a menționat Dumitru Alaiba.

Deputatul a precizat că solicitarea vine după ce a aflat că Agenția Servicii Publice a suspendat accesul la informația gratuită a Registrului de stat al persoanelor juridice, de unde pot fi obținute extrase gratuite cu denumirea firmei, codul fiscal, numele fondatorilor și numele administratorului, iar instituția a justificat aceasta prin suspendarea serviciului Webinfo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău