Dumitru Alaiba a avut o întâlnire cu administratorii zonelor economice libere

  • 12 Decembrie 2022 14:42
Dumitru Alaiba a avut o întâlnire cu administratorii zonelor economice libere

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a avut o întâlnire cu administratorii Zonelor Economice Libere (ZEL) din Republica Moldova, în cadrul căreia au fost discutate o serie de subiecte legate de perspectivele funcționării acestor platforme investiționale în vederea eficientizării activității lor, anunță Ministerul Economiei.

Ministrul Dumitru Alaiba a trecut în revistă prioritățile Guvernului și politicile relevante pentru mediul de afaceri și dezvoltarea economică, după care s-a referit la câteva subiecte prioritare pentru eficientizarea activității ZEL-urilor, inclusiv:

- Consolidarea dialogului dintre Ministerul Economiei și administrațiile zonelor economice libere.

- Îmbunătățirea cadrului legal cu privire la zonele economice libere.

- Atragerea noilor investitori și implementarea noilor proiecte investiționale cu locuri de muncă cu salarii competitive.

- Eficientizarea guvernanței ZEL-urilor, precum și a procesului de monitorizare și raportare privind activitatea rezidenților zonelor economice libere.

În Republica Moldova sunt 7 zone economice libere (zone ale antreprenorialului liber) și 38 subzone.

La  începutul anului 2022, în ZEL-uri erau înregistrați 229 agenți economici în calitate de rezidenți, iar numărul angajaților rezidenților a constituit 15830 persoane.

De la începutul activității parcurilor industriale (anul 2011) și până la începutul anului 2022, în cadrul ZEL-urilor au fost realizate investiții totale în sumă de 506,2 mil. dolari SUA, inclusiv 47,2 mil. dolari SUA investite în anul 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău