Dumitru Alaiba a amintit de Voronin și Ianukovici în cazul creditării R.Moldova de către Rusia: „Orice guvernare care ajunge la banii din Moscova este în mare disperare”

  • 21 Noiembrie 16:18
Dumitru Alaiba a amintit de Voronin și Ianukovici în cazul creditării R.Moldova de către Rusia: „Orice guvernare care ajunge la banii din Moscova este în mare disperare”

Finanţarea R. Moldova de către Rusia înseamnă stagnare şi menţinerea sistemelor corupte în ţară, susţine deputatul blocului ACUM, Dumitru Alaiba. Astfel el a comentat disponibilitatea Rusiei de a acorda R. Moldova un credit de 500 milioane de dolari pentru proiectele de infrastructură rutieră.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a scris pe reţelele sociale că "finanţarea din exterior trebuie să vină în ajutorul ţării pentru a promova schimbările şi reformele necesare", exprimându-şi convingerea că "finanţarea de la Moscova urmăreşte un scop opus".

"Concluzie - orice guvernare care ajunge la banii din Moscova este în mare disperare. Aşa a fost în cazul lui Voronin în 2009, care tot 500 milioane de dolari a trâmbiţat. Aşa a fost în cazul lui Ianukovici, care a primit promisiunea de 2 miliarde de dolari. Ambii au căzut peste câteva luni după promisiunea banilor din Rusia", a amintit Alaiba.

El l-a îndemnat pe prim-ministrul Ion Chicu "să se apuce să promoveze reforme, nu să cerşească credite dubioase".

"Avem acces la finanţare foarte ieftină din vest. Nerambursabilă chiar. Tot ce trebuie să facem pentru a accesa sunt reforme, care oricum sunt necesare ţării. Doar că primeşti şi bani pentru că le implementezi. Acest guvern nu vrea reforme, ei vor corupţie. Iar corupţia are un cost. Cost pe care îl vom plăti noi cu toţii, inclusiv plătind împrumuturi neavantajoase ţării noastre. E uşor să spui "500 de milioane". Trebuie să spui şi condiţiile la care împrumuţi ţara. Pentru că nu împrumuţi pentru tine, ci bagi în datorie o ţară întreagă", a scris Alaiba, care este interesat cum vor vota "democraţii proeuropeni" pentru un asemenea credit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
9 °C
cer fragmentat
Umiditate:61 %
Vint:1,5 m/s
Tue
7 °C
Wed
9 °C
Thu
7 °C
Fri
6 °C
Sat
6 °C

Curs oficial BNM 16 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3410 0.0582
USD 17.3081 -0.0131
RON 4.0473 0.0123
UAH 0.7370 0.0018
RUB 0.2773 0.0031
Arhivă Radio Chișinău