Dumitru Alaiba: „Peste 81% din investițiile străine directe în economie vin din UE”

  • 11 Octombrie 20:25
Dumitru Alaiba: „Peste 81% din investițiile străine directe în economie vin din UE”

Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova, a subliniat importanța integrării europene pentru economia țării. Într-o postare recentă, Alaiba a informează că Uniunea Europeană este principalul investitor în Republica Moldova, cu peste 81% din investițiile străine directe, care provin din statele membre ale UE.

Conform datelor furnizate de Agenția Servicii Publice, Republica Moldova găzduiește aproape 4.900 de companii cu capital european, care au realizat investiții totale de 20 de miliarde de lei, ceea ce reprezintă peste 81% din investițiile străine directe. Dumitru Alaiba a subliniat că integrarea europeană nu doar că va atrage și mai multe investiții, dar va și crea locuri de muncă bine plătite pentru cetățeni.

Această prezență a companiilor europene nu înseamnă doar injecții financiare. Investitorii europeni aduc și un transfer important de know-how și expertiză, facilitând modernizarea economiei noastre. Ei contribuie la optimizarea proceselor de producție, la îmbunătățirea calității produselor și la implementarea celor mai bune practici internaționale”, a scris Dumitru Alaiba într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Vicepremierul a mai punctat că progresul Republicii Moldova „vine din Vest, nu din Est”.

Dumitru Alaiba: „Peste 81% din investițiile străine directe în economie vin din UE”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
12
Mon
13
Tue
13
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău