Duminică, la fiecare secție de votare se vor afla câte doi polițiști. Reguli de comportament în ziua scrutinului

  • 18 Octombrie 2019 16:30
Duminică, la fiecare secție de votare se vor afla câte doi polițiști. Reguli de comportament în ziua scrutinului

Peste 4 mii de polițiști vor fi angrenați, la nivel național, pentru buna desfășurare a scrutinului electoral, în vederea asigurării măsurilor de pază și protecție în preajma secțiilor de votare, de menținere a securității și ordinii publice în scopul prevenirii infracțiunilor, precum și de aplicare a prevederilor legale.

În fiecare secție de votare deschisă în țară se vor afla câte doi polițiști, care vor monitoriza și asigura buna desfășurare a procesului de vot. Suplimentar, a fost stabilit și un efectiv de rezervă, care va fi în permanență pregătit pentru a acționa în situații de urgență imprevizibile. 

Totodată, începând cu 17 octombrie curent, angajații Poliției asigură escortarea unităților de transport implicate în transportarea buletinelor de vot și a documentației electorale către Consiliile electorale de circumscripții teritoriale în vederea garantării integrității acestora. 

În scopul evitării abaterilor de la legislația în vigoare în ziua scrutinului, Inspectoratul General al Poliției recomandă cetățenilor: 

Să manifeste un comportament preventiv și vigilent în timpul alegerilor; 

Să evite consumul de alcool și implicarea în conflicte, indiferent de preferințe sau apartenență politică; 

Să nu încalce legislația electorală prin scoaterea din localul secției de votare a buletinul de vot; 

Să se conformeze indicațiilor președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent. 

Totodată, cetățenii sunt îndemnați să sesizeze Poliția în cazul în care le-a fost îngrădită exercitarea dreptului electoral la vot sau accesul în localul de votare, apelând la numărul unic de urgență 112.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
30
Câțiva nori
Umiditate:35 %
Vint:3,1 m/s
Sat
24
Sun
22
Mon
17
Tue
17
Wed
20

Curs oficial BNM 11 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0000
USD 17.1929 -0.0000
RON 4.0207 -0.0000
UAH 0.6382 -0.0000
RUB 0.2429 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău