Duminică, la fiecare secție de votare se vor afla câte doi polițiști. Reguli de comportament în ziua scrutinului

  • 18 Octombrie 2019 16:30
Duminică, la fiecare secție de votare se vor afla câte doi polițiști. Reguli de comportament în ziua scrutinului

Peste 4 mii de polițiști vor fi angrenați, la nivel național, pentru buna desfășurare a scrutinului electoral, în vederea asigurării măsurilor de pază și protecție în preajma secțiilor de votare, de menținere a securității și ordinii publice în scopul prevenirii infracțiunilor, precum și de aplicare a prevederilor legale.

În fiecare secție de votare deschisă în țară se vor afla câte doi polițiști, care vor monitoriza și asigura buna desfășurare a procesului de vot. Suplimentar, a fost stabilit și un efectiv de rezervă, care va fi în permanență pregătit pentru a acționa în situații de urgență imprevizibile. 

Totodată, începând cu 17 octombrie curent, angajații Poliției asigură escortarea unităților de transport implicate în transportarea buletinelor de vot și a documentației electorale către Consiliile electorale de circumscripții teritoriale în vederea garantării integrității acestora. 

În scopul evitării abaterilor de la legislația în vigoare în ziua scrutinului, Inspectoratul General al Poliției recomandă cetățenilor: 

Să manifeste un comportament preventiv și vigilent în timpul alegerilor; 

Să evite consumul de alcool și implicarea în conflicte, indiferent de preferințe sau apartenență politică; 

Să nu încalce legislația electorală prin scoaterea din localul secției de votare a buletinul de vot; 

Să se conformeze indicațiilor președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent. 

Totodată, cetățenii sunt îndemnați să sesizeze Poliția în cazul în care le-a fost îngrădită exercitarea dreptului electoral la vot sau accesul în localul de votare, apelând la numărul unic de urgență 112.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău