Duma din Federația Rusă a doptat o declarație privind „discriminarea” mass-mediei ruse în R.Moldova

  • 24 Ianuarie 2018 12:06
Duma din Federația Rusă a doptat o declarație privind „discriminarea” mass-mediei ruse în R.Moldova

Duma de Stat din Federația Rusă a adoptat în ședința plenară de miercuri, 24 ianuarie, o declarație privind așa-numita discriminare a mass-mediei ruse în Republica Moldova, transmite Ria Novosti.

Conform textului prezentat săptămâna trecută în Camera inferioară a Parlamentului rus, legea de modificare a Codului Audiovizualului care ar interzice retransmisia în R. Moldova a știrilor și emisiunilor politice din Federația Rusă, ar ”încălca normele de drept internaționale cu privire la libertate de exprimare” și ar constitui ”un nou act antirusesc”.

Deputații ruși au făcut apel la ONU, Consiliul Europei și OSCE să evalueze actul legislativ adoptat de R. Moldova. De asemenea, ei au recomandat guvernului Federației Ruse să elaboreze o serie de măsuri care să permită accesul alternativ al cetățenilor R. Moldova la programele de știri rusești.

Parlamentul de la Chișinău a adoptat în decembrie anul trecut, o lege de modificare a Codului Audiovizualului, numită legea anti-propagandă, care interzice indirect retransmisiunea pe teritoriul Republicii Moldova a știrilor și emisiunilor cu caracter politico-militar din țările care nu au ratificat Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră. Rusia nu a ratificat această Convenție și este vizată de noile prevederi care vor intra în vigoare la 11 februarie 2018.

Legea a fost promulgată la începutul lunii ianuarie de către șeful legislativului Andrian Candu în calitate de președinte interimar, după refuzul repetat al șefului statului Igor Dodon de a semna decretul de promulgare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău