DRRM, al treilea an consecutiv în Orășelul European de la Chișinău. Adrian Dupu: „Nu renunțați la visul pe care îl aveți, și anume R. Moldova în UE”

  • 10 Mai 09:21
DRRM, al treilea an consecutiv în Orășelul European de la Chișinău. Adrian Dupu: „Nu renunțați la visul pe care îl aveți, și anume R. Moldova în UE”

Un număr impresionant de cetățeni participă astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale, la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Europei. Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României este reprezentat pentru al treilea an consecutiv în Orășelul European de la Chișinău. Secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, i-a încurajat pe participanți „să nu renunțe la visul pe care îl au, și anume: Republica Moldova în Uniunea Europeană”, transmite MOLDPRES.

Sute de oameni s-au oprit la standul organizat de Ambasada României, alături de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Reprezentanți ai Departamentului au oferit vizitatorilor materiale promoționale personalizate și au prezentat acțiunile desfășurate în sprijinul cetățenilor din Republica Moldova pentru consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie.

Cetățenii care au ales să sărbătorească astăzi Ziua Europei în centrul capitalei au putut participa la diverse acțiuni menite să evidențieze valorile și cultura europeană, precum și asistența oferită de UE și statele membre în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova. În Orășelul European sunt organizate concursuri tematice, ateliere de lucru, activități interactive pentru copii, prezentări ale bucătăriilor naționale ale statelor membre UE. Seara va culmina cu un spectacol muzical și de dans.

Evenimentele dedicate Zilei Europeni sunt organizate de Guvernul Republicii Moldova, Delegația UE în țara noastră, împreună cu ambasadele statelor membre ale UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău