Drone lansate de Ucraina au lovit o instalație de stocare a petrolului în regiunea rusă Rostov

  • 18 August 14:55
Drone lansate de Ucraina au lovit o instalație de stocare a petrolului în regiunea rusă Rostov

Drone ucrainene au lovit duminică dimineața o instalație de stocare a petrolului în regiunea Rostov, în sudul Rusiei, declanșând un incendiu de proporții, a anunțat guvernatorul local, informează AFP.

Înregistrări video postate pe rețelele sociale arată flăcări și un nor dens de fum înălțându-se de la locul incendiului, transmite Agerpres.

"În sud-estul regiunii Rostov, forțele de apărare ruse au respins un atac cu drone. În urma căderii unor resturi (de drone) pe teritoriul instalațiilor de stocare industrială din (orașul) Proletarsk, s-a declanșat un incendiu", a scris guvernatorul Vasili Golubev pe Telegram.

"La ora 05:35 (02:35 GMT), lupta împotriva incendiului (...) a fost suspendată din cauza unui al doilea atac cu drone", adaugă o actualizare a mesajului.

Nu au fost înregistrați răniți, iar operațiunile pentru stingerea incendiului au fost reluate la scurt timp, a fost precizat ulterior.

Proletarsk se află la circa 250 de kilometri de frontiera ucraineană și la circa 350 de kilometri de zonele de luptă aflate în mâinile Kievului pe linia frontului de est din Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a doborât în timpul nopții cinci drone ucrainene "de tip aeronautic" în timpul nopții, dintre care două deasupra regiunii Rostov.

De la începutul conflictului în 2022, Kievul a țintit de mai multe ori instalații petroliere și gaziere în Rusia, unele situate la sute de kilometri de frontierele sale, în cadrul a ceea ce el a calificat drept represalii juste la atacurile împotriva infrastructurilor sale energetice.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a felicitat recent forțele sale pentru că au lovit ținte militare, inclusiv instalații petroliere, în Rusia, afirmând că aceste atacuri contribuie ca războiului să se încheie în mod corect.

Aceste atacuri cu drone intervin în condițiile în care Ucraina a lansat un atac transfrontalier fără precedent în regiunea rusă Kursk, unde ea afirmă că deține controlul în peste 80 de localități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
17,74
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
22
Sat
23
Sun
17
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău