Droguri în valoare de sute de mii de lei, ridicate de ofițerii de investigație

  • 06 Martie 14:15
Droguri în valoare de sute de mii de lei, ridicate de ofițerii de investigație

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Ciocana, au demascat activitatea infracțională a unui grup de persoane, specializat în comercializarea online a diferitor tipuri de droguri.

Suspecții, o femeie de 29 de ani și un tânăr de 19 ani sunt originari din  orașul Tiraspol, regiunea transnistreană, iar pe teritoriul mun. Chișinău închiriau apartamente pe termen scurt, schimbând periodic locația pentru a nu fi demascați.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală efectuate timp de două luni, polițiștii au stabilit că drogurile erau procurate prin intermediul aplicației  „Telegram”, iar altele de către consumatorii finali și diferiți intermediari prin metoda tranzacțiilor prin rețelele de plăți electronice.

În rezultatul percheziției la domiciliile închiriate de suspecți, polițiștii au depistat și ridicat marijuana, amfetamină,  mefedronă, pastile Ecstasy, praf de culoare cafenie asemănător MDMA, praf de culoare brună asemănător cu heroina, telefoane mobile și alte obiecte care vor servi ca probe în cadrul cauzei penale. Totodată, asupra femeii au fost depistate 28 de pachetele zipp- lock învelite în banda adezivă în care se afla substanța solidă asemănătoare cu heroina. 

Valoarea totală a drogurilor ridicate depășește suma de 300.000 de lei. 

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore, iar conform legislației în vigoare aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

În continuare se întreprind măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii altor complici la săvârșirea infracțiunii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău