Droguri de peste 2 mln lei ridicate în nordul Moldovei. Doi bărbați sunt arestați

  • 28 Aprilie 2022 10:57
Droguri de peste 2 mln lei ridicate în nordul Moldovei. Doi bărbați sunt arestați

Doi tineri, cercetați pentru păstrare și vindere de droguri în cantități mari, au primit mandate de arest pe un termen de 30 de zile. Cei doi au 20 și 25 de ani, transmite IPN.

Cazul a avut loc la sfârșit de septembrie anul trecut, dar este comunicat acum de Poliția de Frontieră. Aflându-se în misiuni de serviciu pe timp de noapte, polițiștii de frontieră au observat două persoane în apropierea unei foste fabrici din orașul Lipcani. Cei doi au aruncat un obiect suspect într-un rezervor cu apă, apoi au luat-o în direcții necunoscute. La fața locului, patrula Poliției de Frontieră a depistat un rucsac cu marijuana, LSD, PVP, MDMA și cocaină.  Pe piața neagră valoarea drogurilor ar fi de peste 2 milioane de lei.

La domiciliile și în automobilele figuranților au fost efectuate percheziții, de unde s-au ridicat mijloace bănești, substanțe narcotice asemănătoare cu drogurile de tip PVP, MDMA, marijuana, precum și cocaină în cantități deosebit de mari, estimate la 500 de mii de lei.

Pe cazul respectiv a fost inițiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare. Codul Penal prevede pentru astfel de infracțiuni închisoare de la 7 la 15 ani. Activitatea celor doi bănuiți a fost documentată de polițiști și procurori timp de șase luni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău