Dreptul la viață, încălcat în regiunea transnistreană

  • 18 Februarie 2013 14:04
Dreptul la viață, încălcat în regiunea transnistreană

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a adimis spre examinare un caz privind încălcarea dreptului la viață în regiunea transnistreană.

Este vorba de cazul lui Alexandru Stomatii, care a fost găsit mort în 2010, fiind încorporat în structurile paramilitare ilegale din regiunea transnistreană, contrar voinței sale.

 Potrivit unui comunicat al Asociației Promo-Lex, decesul a fost provocat de două împușcături - una în regiunea gâtului și a doua în regiunea brațului drept. Potrivit versiunii oficiale inițiale, tânărul s-ar fi sinucis, iar ulterior în dosar a figurat versiunea că moartea sa ar fi fost provocată din neatenție.

Familia tânărului a adresat mai multe plângeri la adresa Procuraturii, Guvernului, Președinției, precum și misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova. Autoritățile Republicii Moldova nu au intervenit în investigarea acestui caz.

Astfel, familia victimei s-a adresat Curții Europene a Drepturilor Omului, cazul fiind înaintat împotriva Republicii Moldova și a Federației Ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău